Hvordan en boligstylist kan forvandle ditt hjem

03 juli 2024
Kim Andre Haugen

editorial

Når man skal selge sitt hjem, ønsker man selvsagt å oppnå den høyeste mulige salgsprisen. Dette blir stadig mer utfordrende i et marked fullt av konkurrerende eiendommer. Her kommer yrket boligstylist inn i bildet. Boligstyling, også kjent som hjemme-staging, handler om å gjøre en eiendom så attraktiv som mulig for et bredt spekter av potensielle kjøpere. I denne artikkelen utforsker vi nøyaktig hva en boligstylist gjør, hvorfor deres tjenester er verdifulle, og hvordan de kan påvirke et boligsalg.

Hva gjør en boligstylist?

Boligstylisten er en mester i førsteinntrykket. De analyserer et hjem og finner måter å fremheve boligens sterke sider, mens de toner ned ulempene. En boligstylist ser på et hjem med en kjøpers øyne og forvandler det til et plass hvor hvem som helst kan forestille seg å bo. De strukturerer, rydder opp og dekorerer hjemmet slik at det oppleves både innbydende og romslig.

Deres arbeidsoppgaver inkluderer omplassering av møbler, optimalisering av lysforhold, neutralisering av farger og ofte en del avpersonalisering. Ved å gjøre dette, blir det enklere for en potensiell kjøper å se for seg et liv i hjemmet uten å bli påvirket av nåværende eiers smak og personlige effekter. Rollen krever en god forståelse for design og dekor, men også evnen til å forutsi og forstå kjøpers ønsker og behov.

Boligstylistens innflytelse på boligsalget

Investeringen i en boligstylist kan ha en betydelig innvirkning på salgsprosessen. Studier har vist at en godt stylet bolig ikke bare selges raskere, men også ofte til en høyere pris enn en ikke-stylet bolig. En grunn til dette er at et stylet hjem gir bedre bilder i salgsannonser, noe som tiltrekker flere interessenter. I et stadig mer digitalisert samfunn, hvor de fleste boligkjøp starter med nett-søk, blir tiltalende bilder og visninger enda viktigere.

Videre hjelper styling med å skape en følelsesmessig reaksjon hos potensielle kjøpere. Hvis man klarer å utløse en «jeg må bo her»-følelse, er sjansen for bud høyere. Stylisten sørger for at hjemmets unike egenskaper kommer til sin rett, og ofte resulterer dette i at kjøpere er villige til å betale mer for eiendommen.

nav advokat

Prosessen fra konsultasjon til fullført styling

Prosessen starter gjerne med en konsultasjon, hvor boligstylisten besøker hjemmet og gjør en første evaluering. De kommer så med forslag til iterasjoner og en detaljert plan som inkluderer tidslinjer, budsjett og foretrukne stylingteknikker. Klienter kan velge å leie møbler og dekor fra stylisten hvis deres eksisterende interiør ikke er optimalt for salg.

Deretter følger selve implementeringen, hvor stylisten sørger for alt fra rengjøring og håndtering av møbler, til dekorering og final touches. Detaljer som vaser med friske blomster, nye håndklær på badet og koselige pledd kan virke små, men de er nøkkelen til å skape en tiltrekkende atmosfære.

En profesjonell boligstylist

Det kan virke som en ekstrautgift å ansette en boligstylist, men fordelene er mange. Mange selgere føler seg også følelsesmessig knyttet til sine hjem og klarer ikke alltid å se hvilke forandringer som vil være mest lønnsomme. En boligstylist ser hjemmet fra et objektivt synspunkt og kan enkelt identifisere forbedringer som vil øke boligens salgsverdi.

Videre minsker boligstylisten belastningen på selger ved å ta hånd om hele forberedelsesprosessen, hvilket kan være svært tidkrevende. Dette gjør at selgeren kan fokusere på andre elementer av salgsprosessen, som juridiske dokumenter og finansielle detaljer.

For å oppsummere, en boligstylist er en nøkkelinvestering for de som ønsker å maksimere potensialet i sitt hjem og tiltrekke de beste tilbudene. I et konkurrerende boligmarked er profesjonell styling ikke bare et smart valg; det kan være forskjellen mellom et raskt salg til drømmeprisen og måneder på markedet uten interesserte kjøpere. Boligstylisten forvandler ditt hjem til et allsidig canva som fanger kjøpernes oppmerksomhet og hjelper dem med å forestille seg livet i ditt hjem.

Flere nyheter